Ram Ram en welkom op SanatanDharm.net.

Een eeuwenoude levende beschaving

SanatanDharm.net

SanatanDharm.net is een online multimedia portal die zich primair richt op mensen die geïnteresseerd zijn in het Hindoeïsme. De site brengt nieuws over het Hindoeïsme d.m.v. artikelen, foto’s en online audio- en videobestanden. Het verschaft nieuwe inzichten over de oudste religie ter wereld: het Hindoeïsme. Daarnaast is het mogelijk om devotionele teksten, gedichten en liederen (Aarti’s, Bhajans en Chalisa’s) te downloaden van de site. SanatanDharm bestaat sinds het jaar 2000.

Wie & waarom is SanatanDharm.net opgericht?

Initiatiefnemer en uitgever van de site SanatanDharm.net is Pandit Ashish Mathura. Onze moderne samenleving grijpt steeds vaker terug naar zingeving en spiritualiteit. De essentiële waarden en normen vanuit de Sanatan Dharm zijn van toegevoegde waarde voor de samenleving en voor individuele zelfontplooiing. SanatanDharm.net draait onder toestemming van Sanatan Dharm Mahasabha Suriname en Nederland.

Betekenis logo Sanatan Dharma

Het logo van SanatanDharm.net bestaat uit drie elementen. Een lotus (padma), drietand (trishul) en schelphoorn (shanka).

In India wordt Bhagvaan Shiva afgebeeld met een Trishul als vast attribuut. De drie punten symboliseren drie aspecten van de Godheid: Shiva als Schepper, Onderhouder en Transformator. Padma, deze waterplant kenmerkt vele aspecten uit de Hindoeïstische beeldspraak. De stengel symboliseert dat al het leven uit water afkomstig is. Het blad vertelt het verhaal van de aarde die vruchtbaar is. De bloem is de aardse moederschoot waar wij allen geborgenheid en acceptatie kunnen vinden. In totaliteit staat de lotus voor geluk schoonheid en eeuwigdurende vernieuwing. De Shanka symboliseert eindeloze ruimte van het universum.

Redactie van SanatanDharm

Mocht u advies, vragen of andere op- of aanmerkingen hebben over onderwerpen, die behandeld moeten worden op de website, de website zelf of Sanatan Dharm dan kunt u ons e-mailen op het onderstaande e-mailadres. Ook kunt u ons mailen als u ons wilt helpen om deze doelen te realiseren. Alle hulp is welkom en we stellen dit zeer op prijs.

U kunt de redactie ook op de volgende manieren bereiken: klik, hier om naar het contactfomulier te gaan.

Redactie: Info@SanatanDharm.net
Volg Sanatan Dharm op Facebook en Twitter.

Wij hopen dat u veel kennis en plezier zal opdoen tijdens het bezoeken van onze website.

Ram Ram,
Redactie SanatanDharm.net