Amsterdam – De internationale dag van Yoga in Nederland 2018  was een groot succes. Het Museumplein in Amsterdam werd omgebouwd tot een yoga festijn waar honderden mensen, jong en oud konden meedoen aan verscheidene Yoga sessies en genieten van muziek van prominente Indiase artiesten.

Van links naar rechts: Indiase Ambassadeur Venu Rajamony, Viool maestro Dr. L Subramaniam, Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen en de oprichter van de Art of Living Sri Sri Ravi Shankar

Op 11 december 2015 had de VN een resolutie, voorgesteld door India, aangenomen om 21 juni uit te roepen tot internationale dag van Yoga (Interational day of Yoga). Indiase ambassades over de hele wereld organiseren een Yoga dag om de activiteit (het bewegen), maar ook de filosofie toegankelijk te maken tot een groter publiek.

Dit is de vierde Internationale dag van Yoga die gevierd werd. De jaren ervoor werd het in Nederland gehouden in het Atrium in Den Haag. Dit keer was het Atrium te klein voor deze activiteit en moest een ruimere plek gekozen worden. Dat werd het Museumplein in Amsterdam.

Sri Sri Ravi Shankar die een meditatie sessie geeft

De prominente Indiase leider van de Art of Living, Sri Sri Ravi Shankar, was ook aanwezig om zelf één van de yoga sessies te leiden. Daarnaast waren ook yoga sessies door moderne yoga scholen zoals The New Yoga School Amsterdam en Dolfijn Wellness – Yoga for Children.

Van dans en muziek konden de bezoekers ook genieten. De Marathi Mandal en Chrada Sheoratan and Group hebben een kleurrijke dans gepresenteerd. Ook Indian fusion muziek van Sabir Khan (Sarangi) en Heiko Dijker (Tabla) creëerde een sfeer van harmonie.

The Soul Shanti Concert met Dr. L Subramaniam en Kavita Krishnamurti

Het hoogtepunt van van de dag was de Grand Finale met Soul Shanti Concert van Dr. L. Subramaniam (viool maestro) en Kavita Krishnamurti (vocalist).

Bekijk de video van de Indiase Ambassade om een impressie te krijgen van de vierde Internationale dag van Yoga.

De oprichter van SanatanDharm.net Ashis Mathura met de Ambassadeur van India Venu Rajamony tijdens Internationale dag van Yoga 2018

Sanatan Dharm net is blij met het feit dat Yoga steeds meer aandacht krijgt door de inzet van de Indiase ambassade. Ook dankt SDnet de Indiase Ambassadeur Z.E. Venu Rajamony voor alle inzet om de Internationale dag van Yoga een steeds groter wordende platform te geven. Wij kijken nu al uit naar de Internationale dag van Yoga 2019.

 


 

Deze diashow vereist JavaScript.