31 augustus 2018 is Pandit Balram Patandin, een bijzondere man en een van de belangrijke leiders van de Hindoe gemeenschap in Suriname en Nederland plotseling ons ontvallen.

Als hoofdonderwijzer en Hindoe priester heeft hij het leven van vele mensen mogen verrijken. Voor zijn toewijding aan de gemeenschap is hij dan ook onderscheiden in 2002 door President Venetiaan van de Republiek Suriname als Ridder in de Ere-Orde van de Palm.

Pandit Patandin’s leven stond onder meer in het teken van het overdragen van kennis. Hij heeft verschillende boeken over het Hindoeisme geschreven, verzorgde religieuze programma’s via radio en televisie en begeleidde studenten bij het maken van scripties. Als Hindoe priester had hij de hoogste bevoegdheden in Hindi Sanskrit en Karamkand, hij bezat, de Rastra Basha Ratna, het hoogste diploma in Hindi en vanuit deze uitgebreide kennis verzorgde hij Hindi-, Sanskrit- en Karamkandlessen. Daarnaast gaf hij lezingen over het Hindoeisme en was hij aktief lid van verschillende priesterraden.

Pandit Patandin was ook belangrijk voor deze site en zonder hem zou SanatanDharm.net niet zijn waar we nu zouden zijn. Wij zullen hem ten zeerste missen en zullen blijven doen waar hij zich in zijn leven voor inzette: Het delen van kennis over het Hindoeisme en mensen helpen een rijker en spiritueler leven te leiden.