Ontdek en ervaar de diepere filosofische betekenis van Mantra's

Een spirituele tocht in Nederland

24 en 25 maart zal, dankzij de Indiase Ambassade, de wereldberoemde Indiase multi-instrumentalist en zanger, Manish Vyas op verschillende plaatsen in Nederland een spirituele expositie van Mantra zang gehouden worden. Met behulp van workshops en zangsessies zal hij de deelnemers onderwijzen in de spirituele achtergrond van mantra’s. Op deze manier hoopt de Indiase Ambassade een bijdrage te leveren aan de spirituele groei van zowel Hindoes als niet-Hindoes die woonachtig zijn in Nederland en hun op een bijzondere manier kennis te laten maken met de wijsheden van de Vedische filosofie.

Mantra’s zijn verzen die gecomponeerd zijn spirituele codes die de geest en ziel openen om positiviteit en energie op te nemen en het het bewustzijn te verbreden. Filosofen door de millennia heen hebben de wijsheden gecodeerd in Raga’s (melodieën) die ons in harmonie brengen met de spirituele basis die in ons allen aanwezig is.

Door de mantra’s op deze melodieën te zingen worden onze spirituele ervaringen versterkt en helpt het ons onze gehaaste levensstijl achter te laten en onze harten te vullen met nieuwe levensenergie.

Manish Vyas is een uniek fenomeen in de wereld van muziek. Hij speelt tabla, Indiase percussie, santoor, harmonium en keyboard en heeft honderden liederen, waarvan de meeste in de devotionele, mystieke en bhakti genres zijn. Hij heeft 17 solo albums gepubliceerd op basis van Indiase Raga’s die in de categorie mantra’s, dans, easy-listening en instrumental vallen. Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan 55 albums van grote artiesten als Deva Premal, Snatam Kaur, Prem Joshua, Maneesh de Moor en Dechen Shak Dagsay. Op deze manier, dekt hij de gehele reikwijdte aan emoties met zijn muzikale expressie.

Hij is één van de weinige oprechte kirtan en mantra zangers in het Westen die de ware diepere betekenis van Indiase muziek begrijpen en de authenticiteit op sierlijke wijze bewaard en met respect voor Indiase muziek benaderd. Zijn album Shivoham heeft hij geproduceerd na een stilte-retraite van 21 dagen in de ashram van Osho. Deze strikte stilte-retraite hield in dat Manish met niemand mocht communiceren, zelfs niet per email of telefoon. Zelfs het schrijven van teksten of het luisteren naar muziek was niet toegestaan in deze periode. Manish kon enkel nadenken en door de stilte te omarmen ontstond er in zijn hoofd een melodie voor de mantra So Hum, dat betekent ‘ik ben die ik ben’.

SanatanDharm.net gelooft dat hij de beste artiest is om mensen dit bij te brengen en samen met de Indiase Ambassade wordt iedereen dan ook van harte uitgenodigd om deze workshops bij te wonen.

Tijden en locaties van deze spirituele toer

24 maart

Rotterdam - Codarts

Voor leden en studenten van Codarts Muziek Conservatorium

Kruisplein 26

3012 CC Rotterdam

Chandi Yagya

Chandi Yagna (Navratri celebration)

16:00-17:00

Heuvellaan 1, 2803 DT Gouda

Shri Krishna Mandir Den Haag

18:30-19:15

Jan van Gojenstraat 92, Den Haag

 

25 maart

Rotterdam - Shiv Mandir

10:15-11:00

Nozemanstraat 4, Rotterdam

Shri Dutcheswar Mandir

18:00-19:00

Ter Aaseweg 5, Nieuwersluis

Pllek (Workshop)

20:00-22:00

Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Registratie verplicht via: Facebook