LAHORE, PUNJAB, PAKISTAN - 2015/03/05: Devoten kleuren elkaar met poeders terwijl ze Holi vieren.  De Pakistaanse Hindoe gemeenschap komt bij elkaar in de Krishna Mandir voor de festiviteiten. (Photo by Rana Sajid Hussain/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

LAHORE, PUNJAB, PAKISTAN – 2015/03/05: Devoten kleuren elkaar met poeders terwijl ze Holi vieren. De Pakistaanse Hindoe gemeenschap komt bij elkaar in de Krishna Mandir voor de festiviteiten. (Photo by Rana Sajid Hussain/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Voor het eerst zal er in Pakistan Holi gevierd worden als nationaal erkende publieke feestdag. Ook Divali en Pasen hebben samen met Holi de status gekregen op dinsdag 15 maart 2016. De resolutie werd voorgesteld door wethouder Dr. Ramesh Kumar Vankwani en werd door de nationale assemblee van Pakistan geaccepteerd zonder tegenstand. 

Dit houdt in dat minderheden zoals Hindoes en Christenen het recht krijgen om hun feestdagen te mogen vieren en een vrije dag te hebben van bijvoorbeeld school of werk zodat zij kunnen meedoen aan de festiviteiten. 

Bron: Tribune Pakistan