yogaday2015aDe eerste internationale Yoga dag is in meerdere landen op de wereld gevierd met actieve participatie van miljoenen mensen over de hele wereld. Van deze internationale gemeenschap is Suriname ook deel van geweest.

In Suriname zijn de activiteiten al een week gaande. Georganiseerd door de ICC (Indian Cultural Center) werden een week lang, lezingen trainingen en informatie sessies gehouden om Surinamers bewuster te maken van wat yoga inhoud en wat voor voordelen voor zowel lichaam als geest er zijn met het praktiseren van yoga. Niet alleen Hindoes, en mensen van Indiase afkomst, maar alle bevolkingsgroepen hebben meegedaan aan deze spirituele progressie binnen de Surinaamse maatschappij.

yogadag2015bOp zondag 21 juni werd de Surinaamse Yoga week afgesloten met een grote Yoga bijeenkomst in het Flamboyant Park waar vanaf vijf uur in de ochtend sessies werden gestart waar mensen Yoga konden beoefenen. Per sessie konden honderden mensen meedoen. Ook kregen alle bezoekers een speciale boodschap van de premier van India, Narendra Modi te zien waar hij hen bedankte en de boodschap van Internationale Yoga Dag doorgaf.

Dit is een bijzondere ontwikkeling, niet alleen voor Suriname, maar voor de hele wereld. Yoga is Sanskrit voor vereniging van lichaam en ziel, en vereniging van de ziel met God en de Cosmos. Maar dank zij de internationale Yoga dag heeft yoga ook een derde betekenis gekregen in Suriname; vereniging an alle mensen in het land.