StalloneTijdens pitra paksha in 2015, toen Hindoes in heel India shradh hielden en offers aan de voorouders brachten, was de Stallone familie aanwezig in Haridwar, waar ze de “tithi shradh”, een gebedsceremonie speciaal voor degenen die hun leven door een ongeluk of moord verloorden, uitvoerden. Sage Stallone verloor zijn leven door deen drug overdose in 2012.

Sylvester Stallone was bezorgd om de ziel van zijn zoon nadat hij visioenen kreeg van hem kreeg. Stallone nam contact op met Prateek Mishrapuri, een Vedische geleerde uit Rishikesh, die hem en zijn familie uitnodigde om Haridwar te bezoeken om de shradh pooja uit te voeren. Mishrapuri had de datum voor de ceremonie met behulp van de Panchang (Hindoe kalender) uitgekozen. Stallone was van plan om de rituelen zelf uit te voeren, maar kon het op het laatste moment niet uitvoeren. Daarop vroeg hij zijn half-broer Michael om de ceremonie, welke liever alleen door bloedverwanten gedaan moet worden. stallone shraadhNa de shradh voor Sage, voerde Michael ook een ceremonie uit voor zijn zus Toni Ann, die op 48 jarige leeftijd in 2012 overleed.

Sanatan Dharm is universeel en voor een ieder die zijn heil erin kan vinden. Rituelen als Shraadh helpen niet alleen Hindoes, maar alle mensen die ervoor open staan.

(Bron: Times of India)