Divali Workshop 2015

Op 31 oktober 2015 organiseerde Sanatan Dharm net in de Shri Shiv Mandir van Rotterdam de eerste Divali workshop, theorie en praktijk. Er was grote vraag naar de spirituele, maar ook de ritualistische achtergrond van Divali en de filosofie van de rituele handelingen. Een jaar lang voorbereiding op dit project om de juiste pandits bij elkaar te krijgen en uit te zoeken wat schriftuurlijk verantwoord is heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het enthousiasme van het publiek van ruim 60 mensen was te merken. Jong en oud luisterden aandachtig naar de sprekers Pt. Ashis Mathura en Pt. Deepak Badjnath. Wij danken een ieder voor hun aanwezigheid. Met name Pt. Balram Patandin uit Suriname, NieuwWij en Open Rotterdam

Met bijzondere dank aan pandit.nl, Shiv Mandir Rotterdam en Vichar Manthan en de pandits Pt. Deepak Bajnath, Pt. Rajkumar Binda, Pt. Varun Mahtabsing en Pt. Ashis Mathura.

Een sfeerimpressie van onze zeer geslaagde Divali-workshop.

Wat een leerzame workshop! Ik zeg, tijd om een nieuwe datum te prikken! Zeer goede en mooie uitleg maar vooral verdieping en aanvulling op de rituelen die horen bij het vieren van Divali ~ Rani Harinarain

Rani Harinarain

Het was zeker een interessante en geslaagde workshop. Hier mogen er nog meer van komen mbt andere onderwerpen. Goede en actieve afwisseling in het programma. Dank u pandit Binda, pandit Baidjnath en pandit Ashis Mathura, Shri Shiv mandir en anderen die dit mogelijk hebben gemaakt voor ons.

Maltie Sewraj

De workshop over divali op 31 okt 2015 in Shivmandir was geweldig. Mijn eigen ervaring zegt dat ik na deze workshop nu met een goed gevoel mijn dia’s kan aansteken en pooja kan doen. Dat ik het gevoel niet heb van “heb ik het wel goed gedaan?”.
Zowel het theoretisch gedeelte als het praktisch gedeelte waren heel duidelijke door de pandits uitgelegd. Ik ben zeker wat wijzer geworden wat onze geloof betekent en het mooiste hiervan is dat je als hindoe ook weet wat je doet, hoe je het doet, en wat jouw feestdag betekent.
Ik dank alle pandits en alle mensen die deze workshop hebben kunnen neerzetten voor ons heel hartelijk.
Moge God jullie altijd de kracht , gezondheid en voorspoed geven .
Gaithrie Mangre

Met dank aan Sanatan Dharm Net, Vichar Manthan, Pandit.nl, de Shri Shiv Mandir en alle Pandits voor hun inzet voor deze Divali-workshop. Er werd niet alleen ingegaan op de rituelen, maar ook op de filosofie hierachter. De uitleg was helder, zeer leerzaam, erg verrijkend en heel toegankelijk, wat onder de aanwezigen voor een nieuwe beleving van Divali kan zorgen. Mooi om te zien dat er grote belangstelling voor een dergelijke workshop was. Jammer dat niet alle geïnteresseerden konden deelnemen, maar ook zij zullen de kans krijgen. Hopelijk volgen er meer van deze Satsangs. Tijdens de workshop is er verteld dat een ieder zijn of haar vragen ook via de website van Sanatan Dharm Net kan stellen. Ook zal in het radioprogramma Vichar Manthan dieper worden ingegaan over dit onderwerp. Er kwam het leuke verzoek van Sanatan Dharm Net om een foto van uw mooie Divali-Puja te posten op hun Facebookpagina. Zo kunnen wij elkaars ervaringen delen en de universele boodschap van Divali verspreiden om ook het licht in onszelf niet te vergeten. Ik wens een elke Bhakt alvast een supermooie Divali toe! Vergeet u vooral het persoonlijk aspect niet…

Sadhana Bahadur

Een leerzame workshop. Naast een gedeelte over de filosofie was er ook een gedeelte over de rituelen. De uitleg van beide was helder en zeer toegankelijk. Niet alleen werd de tijd genomen alles stap voor stap op een luchtige manier uit te leggen, er werd ook een interactie met het publiek opgezocht en het publiek ruimte gegund tijdens de presentatie vragen te stellen. Dergelijke workshops zijn de moeite waard om te volgen.

Prewies Gaya