Onderstaand is een mail verzonden naar SDnet over de ervaringen van iemand uit de Guru-Shishya traditie die een beeld schetst van zijn ervaringen en mening over de Guru en Guru Purnima.

Vandaag is Gurupurnima en ik prijs mezelf gelukkig dat ik een Dharma Guru heb. Vriend, vader, broer, leraar, adviseur, steun, bevrijder, dit alles en nog veel meer betekent mijn Guru voor me. Als ik terug kijk op de afgelopen 10 jaar, dan ben ik enorm gegroeid. Ik heb mezelf veel beter leren kennen. Ik heb mijn eigen gedrag en mijn trauma’s leren begrijpen. En ik ben veel vrijer dan ik 10 jaar geleden was. Vrijheid is niet alleen gaan en staan waar je wilt. Vrijheid is kunnen denken en handelen, zonder beperkt te worden door angsten, emoties, trauma’s, indoctrinaties. Vrijheid is jezelf kunnen heruitvinden, je normen en waarden herevalueren en de wereld zien zoals het is. Vrijheid is de kracht hebben om eerlijk te zijn tegen jezelf en anderen, het is ontdekken wat belangrijk voor je is en daarvoor leven.

Sommige mensen doen er hun hele leven over om dit te ontdekken, andere mensen ontdekken dit nooit. Het is nooit een eenvoudig pad, maar met een goede Guru hoef je niet te verdwalen en hoef je niet in je eentje door de diepste dalen te gaan.

Mijn Guru maakt me niet afhankelijk van hem. In tegendeel, hij traint me om onafhankelijk te kunnen zijn. Hij drukt geen mening door, maar laat me de wereld zien zoals het is, zodat ik mijn eigen mening kan vormen. Hij zegt me niet hoe ik moet zijn, maar confronteert me met mezelf, zodat ik zelf kan ontdekken hoe ik ben en hoe ik zou moeten zijn. Hij komt niet met zweverige verhalen, maar leert me het geheim van het leven, door te focussen op Eerlijkheid, Compassie, Geven en Zelfreflectie.

Ik voel me gezegend en ik hoop dat iedereen iemand in hun leven heeft of zal vinden, die al deze dingen voor hun kan betekenen.

SanatanDharm.net is niet verantwoordelijk voor de meningen van ingezonden brieven.