15 maart 2014

Een Mandir (Hindoe tempel) en een Dharmsala (leer en cultureel centrum) zijn vernield en verbrand in de stad Larkana in het zuiden van de Sindh provincie in Pakistan. Dit als reactie voor een vermeende verbranding van de Koran (religieus boek van Moslims).

De Mandir is in de avond uren aangevallen en vernield door een menigte. Eerst omringden zij het huis van de man die verdacht was van het verbranden van een Koran. Zij eisten dat de man aan hun overgeleverd moest worden om gestraft te worden. De politie moest ingrijpen en heeft waarschuwingsschoten gelost.

Studenten een aanhangers van verschillende Moslim groepen zijn toen de straten opgegaan om te rellen en hebben de Mandir en de Dharmsala die naast elkaar staan vernield in Jinnah Bag Chawk. Er is nog niet bekend of er gewonden of doden zijn gevallen tijdens deze aanval.Mandir vernield

De politie hanteert nu een avondklok om de orde te handhaven. Voorlopig vertellen de onderzoekers dat de man het huis had gehuurd van moslims en dat hij het huis had schoongemaakt voor hij erin trok. Hierdoor zal hij per ongeluk een Koran mogelijk verbrand hebben.

Door de spanningen en bedreigingen zijn Holi festiviteiten geschrapt in deze regio.

r

Bronnen:

  • http://in.reuters.com/article/2014/03/16/pakistan-hindu-temple-fire-idINDEEA2F07G20140316
  • http://www.rediff.com/news/report/hindu-temple-set-on-fire-in-bhutto-hometown/20140316.htm
  • http://www.pakistantoday.com.pk/2014/03/16/national/10-shops-burnt-down-over-alleged-quran-desecration/
  • http://www.nation.com.pk/national/16-Mar-2014/hindu-community-does-not-observe-holi-amid-fear