hoofdfoto-hanuman.1080pShri Hanuman is één van de Avatars van Shiv Bhagvaan. Hij symboliseert vele goede eigenschappen zoals: intelligentie, loyaliteit, vriendelijkheid, kracht, eerlijkheid, moed en nog veel meer. Hij wordt door de duizenden jaren vereerd door mensen uit verschillende landen. Zelfs in China en Indonesië zijn er vele verhalen over Hem te vinden. Ook voor kinderen is Shri Hanuman een inspiratie. Kinderen vinden de dappere Hanuman tof! Dat kon je zien tijdens de familievoorstelling van Hanuman. 

Korzo Hanuman 2Korzo heeft in het kader van het India Dans Festival en Festival de Betovering een familievoorstelling georganiseerd waarin het verhaal van Hanuman in wordt verteld. Drie jonge leden van SanatanDharm.net gingen samen naar de voorstelling op 21 oktober in Den Haag.

De voorstelling bestond uit 2 delen, een workshop en de voorstelling zelf. De workshop was alleen voor kinderen en tijdens de workshop leerden ze de bewegingen van Hanuman. Ze mochten ook meedoen met een scene in de voorstelling.

Korzo Hanuman 7De voorstelling duurde ongeveer 1 uur en is een korte samenvatting van de Ramayan. Het verhaal begint daar waar Ram, Sita en Lakshman verbannen zijn naar het bos. Sita wordt ontvoerd door Ravan. Ram en Laksham gaan op zoek naar haar. Onderweg komen ze Hanuman tegen die samen met zijn apenleger, de kinderen die aan de workshop hebben meegedaan, de weg naar Lanka zoeken. Eerst doen de kinderen een dansje met Hanuman en daarna bouwen ze de brug naar Lanka. Ram verslaat Ravan en bevrijdt Sita. Door gebruik te maken van dans, video, Indiase maskers en met een verteller was het een hele leuke belevenis voor zowel de kinderen als de volwassenen.

Korzo Hanuman 1Onze jonge SdNet leden hadden het volgende te zeggen over de voorstelling: “LEUK!!!”.
Voor meer informatie over de voorstelling: http://www.korzo.nl/nl/producties/hanuman-7