His-Holiness-at-the-Shankaracharya-HillIn  het verleden van India , zijn door bezettingen van andere culturen veel schade aangericht aan de identiteit van het Hindoe volk. Mede door naamsveranderingen, meestal de namen van de plunderaars om hun overwinning te bezegelen. Naamsverandering van religieuze en historische gebouwen heeft zeker effect op het gevoel van de identiteit, cultuur en emotie van de Hindoes. Dit wisten de bezetters maar al te goed.  Vandaar dat er  vele plaatsnamen een Perzische/Arabische naam hebben. Weinigen beseffen dat tot heden men bezig is om de Hindoe identiteit aan te tasten.

Hier volgt nieuws uit Kashmir.

Shrinagar, Kashmir. Meerdere Kashmiri Hindoe organisaties zijn bij elkaar gekomen om te protesteren tegen de herbenoeming van de Shankracharya heuvel waar de Shankaracharya Mandir staat, naar Takht-E-Sauliman. Ongeveer 200 demonstranten van voornamelijk Karshmiri’s kwamen bij elkaar om te demonstreren tegen de herbenoeming. De Kashmiri Hindoes hebben sinds de jaren 90 te kampen met jihadische terrorisme van terreurgroepen als Hurriyat en JKLF. Velen zijn vermoord en vermist en een grote populatie is gevlucht naar andere delen van India en rest van de wereld. Velen hopen om ooit weer in rust te mogen leven in Kashmir.

Hoewel de CM na de demonstratie inmiddels duidelijk heeft gemaakt dat er geen officiële naamsverandering zal plaatsvinden, zegt hij dat hij er niets aan kan doen als er ‘paralel namen’ gebruikt zullen worden om dezelfde plaats aan te duiden.

Bron:
http://groundreport.com/kp-youth-protests-against-renaming-of-shankaracharya-hill-to-suleiman-hill/