Topwetenschapper prof. dr. Kanwaljeet Anand, hoogleraar Kindergeneeskunde en Anesthesiologie  (University of Tennessee Health Science Center, Memphis, VS en Le Bonheur Children’s Hospital) uit Amerika heeft een doorbraak gemaakt in de wetenschap. Uit onderzoek blijkt dat pijn op zeer jonge leeftijd op lange termijn kan resulteren in chronische lichamelijke en geestelijke stoornissen.

Het wetenschappelijk onderzoek van dr. Anand en zijn collega’s naar de ontwikkeling van het zenuwstelsel op jonge leeftijd bij patiënten en proefdieren, heeft aangetoond dat herhaling van pijnervaringen op jonge leeftijd langetermijneffecten kunnen hebben, op de ontwikkeling van het zenuwstelsel, het reactievermogen en de cognitieve ontwikkeling.

Het onderzoek van dr. Anand staat volledig in lijn met het concept Ahimsa (geweldloosheid). Geweldloosheid is een grondbeginsel binnen het Hindoeïsme. In driedelig exclusief interview met Sanatan Dharm net vertelt Prof. dr. Anand over zijn onderzoek, zijn motivatie en spiritualiteit en zingeving in de medische wereld.

In deel één van het interview vertelt Prof. dr. Anand over zijn ontdekking op het gebied van pijn bij baby’s en jonge kinderen en hoe pijn op lange termijn de ontwikkeling van kinderen kan beïnvloeden.

 

Deel twee en drie volgen binnenkort.