Adi-shankaracharya-with-his-disciplesDit is een documentaire over het leven van Jagadguru Shri Adi Shankaracharya, geproduceerd door de Sringeri Pitham. Deze film werd uitgegeven in 2011 en heet Kalady – Triumph of Faith over Time (de overwinning van geloof op de tijd).

Deze film gaat over de jeugd van Shri Adi Shankaracharya en het bijzonder verhaal van de herontdekking van zijn geboorteplaats, Kalady, door de 33ste Jagadguru van Sringeri, Shri Sacchidananda Shivabhinava Narasimha Bharati Mahaswamiji.

Achtergrond
Sanatan Dharm oftewel authentische Hindoeisme is actief en goed vertegenwoordigd grotendeels dank zij Jagadguru Sri Adi Shankaracharya, de grote filosoof en Rishi die ongeveer 1200 jaar geleden heeft geleefd. In zijn korte leven van 32 jaar is het hem gelukt om de filosofie van Advaita Vedanta uit de Upnishads, welke voor lange tijd verloren was gegaan, te herstellen zodat een ieder éénheid met het Goddelijke kan ervaren.

Het is zelden in de geschiedenis van de mensheid geweest dat één individu voor zo een sprong in menselijke spiritualiteit heeft kunnen zorgen. Hoewel zijn daden en texten tot heden bewaard zijn gebleven, was zijn geboorteplaats en zijn jeugdverhaal verloren gegaan voor vele eeuwen. In deze film wordt verteld hoe zijn geboorteplaats weer herontdekt werd en wordt er met de hulp van animaties een impressie gegeven van zijn leven. Door prachtige visuele beelden probeert deze film de kijker te inspireren om ook de spirituele pad te bewandelen zoals Shri Adi Shankaracharya dat heeft gedaan.

De 33ste Jagadguru
Ook belicht deze film de 33ste Jagadguru Sacchidananda Shivabhinava Narasimha Bharati Mahaswamiji. Hij heeft de dag ‘Shri Shankara Jayanti’ in het leven geroepen en voor het eerst alle werk van Shri Adi Shankaracharya in z’n samenhangend geheel gepubliceerd voor een ieder om te bestuderen.

Bekijk de video hier beneden.