De Shri Krishna’s Chandrodaya Mandir wordt gebouwd in de stad Vrindavan. De bhoomi Pujan (initiatie) en de eerste steenlegging werd verricht door de Chief Minister van Uttar Pradesh, Akilesh Yadav en wordt verwacht af te zijn binnen 5 jaar. Er zullen meerdere faciliteiten zijn waaronder ook een 3D ambiance waarin het verhaal van Krishna Bhagvaan te zien zal zijn voor alle bezoekers.

Krishna Mandir VrindavanDeze mandir zal gebouwd worden met Indiase architectuur met daarin ook moderne westerse architectuur verweven. Met een oppervlak van 2 hectaren en 210 meter hoogte zal deze mandir prominent staan over Vrindavan. krishna mandir vrindavan bosOm deze mandir zal een replica gemaakt worden van het Vrindavan woud ter grootte van 10 hectaren. Het zal verdeeld worden in 12 bossen met flora en fauna. De bedoeling is dat een ieder de natuur kan ervaren zoals beschreven staat in de Shrimadbhagvatam, met prachtige tuinen vol bomen, bloemen, vruchten, maar ook dieren zoals herten en pauwen. Ook zal men kunnen varen in de Yamuna rivier om een indruk te krijgen van de wereld van de eerste devoten van Shri Krishna.

bos vrindavan

Ook zal er een Krishna Heritage Museum opgezet worden om bezoekers een indruk te geven van de invloed van Krishna Bhakti door de duizenden jaren heen.

Via een lift zullen bezoekers van de mandir gebracht worden langs de verschillende verdiepingen die de bezoekers een visuele impressie moet geven van de verschillende sterrenstelsels die worden beschreven in de geschriften. Dit zal gedaan worden met geluid, licht en diorama show.

Deze mandir zal het grootste religieuze gebouw worden in India. Het zal gemaakt worden om aardbevingen, moessons en cyclonen te weerstaan.

Vrindavan-Chandrodaya-Mandir-Krishna-Bhumi