In Sanatan Dharm is iedere dag toegewijd aan een specifieke vorm of manifestatie van Bhagvaan. Zo kan iedere Hindoe ervoor kiezen om een of meerdere dagen toe te wijden aan gebed, vasten of het houden van een ceremonie.

Zondag

De eerste dag van de week wordt toegewijd aan Surya. God in de vorm van de zon. Dit is waarom zondag Ravivar of Suryawar genoemd wordt (dag van de zon). Het is passend dat de week begint bij de bron waar al het leven op aarde begint, de zon.

Maandag

Maandag wordt toegewijd aan Shiv Bhagvaan. Hij staat ook bekend als de God die de maan als ornament draagt en wijst dat Hij de kosmische vader is van het heelal.

Dinsdag

Dinsdag wordt toegewijd aan meerdere Devta’s (vormen van God). Voor velen is dit de dag van Hanuman. Maar op deze dag wordt er ook gevast voor Ganesh Bhagvaan, Durga Mata en Kali Mata.

Woensdag

Woensdag wordt gezien als de dag van Krishna Bhagvaan. Op deze dag wordt ook extra aandacht besteed aan het Tulsi plantje.

Donderdag

Donderdag wordt toegewijd aan Vishnu Bhagvaan. En ook aan de Guru, met name de Guru van de Devta’s Brihaspati.

Vrijdag

Vrijdag wordt toegewijd aan Durga Mata, Lakshmi Mata, en andere vrouwelijke vormden van het Goddelijke.

Zaterdag

Zaterdag wordt toegewijd als de dag van Hanuman. Ook wordt het gezien als de dag van Shani. Hanuman die staat voor positiviteit, en het volbrengen van een taak helpt hierbij de week af te sluiten.