De Indiase filosoof, schrijver en spreker Hari Ravikumar zal een reeks lezingen geven over de Hindoe filosofie vanuit verschillende geschriften. Tussen 17 en 24 augustus zal Hari Ravikumar op verschillende plaatsen in Nederland een van de vele onderwerpen behandelen die mensen dichterbij de Hindoe filosofie zullen brengen. Hari is een TEDx spreker die al meerdere onderwerpen heeft belicht. Bekijk hieronder een aantal van zijn lezingen.

Amsterdam
Wat betekent religie vandaag de dag?
Hari zal spreken over verschillende dimensies van religie. Hij stelt de vraag ‘hoe kunnen wij religie rationaliseren?’ En ‘hoe kan religie het inclusivistisch denken stimuleren?’
Datum: 17 Augustus (Woensdag)
Tijd:  19:00 (inloop 18:30)
Locatie: Pllek, TT Neveritaweg 59, Amsterdam
Aanmelden: mahesvari@gmail.com

Rotterdam
The Hindu View of Creation
Datum: 18 Augustus (Donderdag)
Tijd: 19:00
Aanmelden: mahesvari@gmail.com

Zoetermeer (Vol)
The importance of the Bhagvad Gita and the role of religion in today’s world and where Hinduism fits in.
Datum: 21 Augustus (Zondag)
Tijd: 19:30

Den Haag
Het belang van de Bhagvad Gita en het toepassen in het dagelijks leven
Datum: 22 Augustus (Maandag)
Tijd: 19:00
Locatie: Dew Mandir Den Haag
Aanmelden: info@sanatandharm.net

 

Over de spreker

hari ravikumarHari Ravikumar is een Indiase filosoof, schrijver, muzikant en spreker, met een verre gaande interesse in de Hindoe geschriften, Zuid-Indiase klassieke muziek en educatie. Als hij niet bezig is met het spelen van de viool, of oude geschriften te lezen, schrijft hij korte fictie, of werkt hij aan zijn startup, wat als doel heeft Indiase literatuur toegankelijk te maken voor de wereld. Boeken die hij heeft geschreven zijn, o.a. “The New Bhagavad-Gita,” “The Easy Bhagavad-Gita,” “Your Dharma and Mine” en “Srishti,” een vertaling van een selectie van Vedische lofzangen voor de moderne lezer.

Zijn TEDx presentatie van 2012 over Spirituele Identiteit is al meer dan 10.000 keer online bekeken. Daarnaast is hij lid van de advies raad van Pramiti, een school dat zich richt op alternatieve educatie door creatie, realisatie en coëxistentie. Pramiti streeft ernaar om grens overschrijdend te zijn, op een natuurlijke wijze te leren en de ware potentie van iedere individu naar boven te halen. Verder is hij lid van de Selectie Commissie van de Melton Foundation, een netwerk dat wereldburgerschap promoot en mogelijk maakt, als een manier voor individuen en organisaties om problemen in een met elkaar verbonden wereld op te lossen.