Krishna Brahma

Shri Krishna met BrahmaJi

Het prachtige van Shri Krishna Bhagvaan is dat hij zijn leven heeft gebruikt om de Upnishads uit te leggen aan de mensheid. In wezen is Hij de menselijke manifestatie zelf van de Upnishads die de hoogste niveaus van menselijke filosofie beschrijven.

Krishna Bhagvaan leefde in het nu en dwaalde niet af in de toekomst of het verleden. Hij wees dat het leven te kostbaar is om te verspillen en te dwalen in wat wel of niet had gekund. Hij is een manifestatie van Bhagvaan dat altijd heeft gelachen en anderen liet lachen. Zelfs nu in deze tijd zijn er heel veel mensen, binnen en buiten India, Hindu en niet-Hindu die allen vreugde waarnemen wanneer ze in de een of andere vorm te maken krijgen met Krishna Bhagvaan.

krishna

Shri Krishna als kind

Hij is Bhagvaan die vele rollen en vele vormen in één leven heeft aangenomen voor zijn Bhakts (devoten). Sommige Bhakts zien hem als een speelse Bhagvaan die als kind liefde wilt ontvangen van de mens. Sommigen zien hem als de Krishna van Radha rani waar liefde, devotie, zang en harmonie centraal staan. Weer zijn er andere Bhakts die Hem zien als de koning die zijn volgelingen beheerd, stuurt en beschermt, of de paarden temmer die zijn volgelingen veilig brengt waar ze in het leven heen moeten. En misschien het belangrijkste, degene die ons mensen de ware kennis en geheim van het leven heeft uitgelegd via de Shrimad Bhagvad Gita.

krishna radha

Shri Krishna en Radha Rani

Voor ieder type mens heeft hij een rol aangenomen en voor de Bhaktas die hem in zijn totaliteit aanbidden is hij meer dan de som van al deze rollen die hij voor de mensheid heeft aangenomen. Hij is de Bhagvaan/God die in ieder mens en in de totale creatie is waar te nemen.

Of het nou meer dan 5000 jaar geleden tijdens Dvaparyuga is, nu in 2014 of over een milennia in 3014, de lessen die Shri Krishna Bhagvaan aan de mensheid heeft gegeven hoe de mens verlichting kan bereiken blijft universeel en voor een ieder; ongeacht tijd, plaats, afkomst of geslacht. De weg naar zelfrealisatie, verlichting en vereniging met de almachtige is door Hem aan ons beschreven. Daarom danken wij Hem op deze dag en vieren wij zijn verschijning op aarde.

krishna arjun

Shri Krishna en Arjun