tulsiDe Tulsi plant is een van de meest belangrijke planten in Sanatan Dharm. Of het nou gaat om het offeren in persaad tijdens de rituelen, het gebruik als ingredient in Ayurvedische medicijnen of een belangrijk figuur zijn in vele verhalen uit de geschriften, de Tulsi plant heeft een significante rol.

Wetenschappers van de National Center of Biological Science in Bengelaru, geleid door Sowdhamini Ramanathan, is het gelukt om de genoom van de Tulsi plant te ontcijferen. Wat hieruit bleek is dat deze plant van nature bio-actieve stoffen produceert die anti-bacterieel, schimmel werend, koortswerend en zelfs kankerwerende eigenschappen hebben. Met deze gegevens zal men in staat zijn om nieuwe en betere medicijnen te kunnen maken die effectiever ziekten kunnen bestrijden.

“Dit is het eerste rapport van genoom sequentie van plant soorten door de National Center of Biological Science en wij hopen om het van meerdere planten te kunnen doen”, zei Ramanathan.

“This is the first report of draft genome sequencing of a plant species from NCBS and we hope to do more,” added Sowdhamini.

De Tulsi plant heeft door de duizenden jaren het leven helpen verbeteren van vele mensen. De tijd zal wijzen op hoeveel nieuwe manieren de mensheid geholpen kan worden door deze zeer bijzondere plant.

Bronnen: