Op 21 juni 2015 hebben 177 landen op de wereld iets nieuws gemeen met elkaar. Op deze dag wordt er simultaan in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Maleisië, India, Suriname, Canada, Thailand en Egypte de Internationale Yoga Dag gevierd.

Vanuit India, maar ook vanuit de Verenigde Naties is er veel steun voor het propageren van Yoga over de hele wereld. Daarom werd vorig jaar 21 juni verklaard als Internationale Yoga Dag. 21 juni is de dag van de zomerwende en dus de langste dag van het jaar. Een mooie dag om geheel de dag Yoga te kunnen beoefenen binnenshuis, maar ook gezamenlijk buiten.

Yoga stijgt boven, ras, cultuur en zelfs religie en is een van de beste manieren om mensen dichterbij spiritualiteit en een gezonder leven te brengen.

Wetenschappers beweren de voordelen van Yoga oefeningen en de effecten op het menselijk welzijn, als onbetwist positief, m.n.
-Risico verlagend voor hartpatiënten;
-Cholesterol verlagend;
-Bloeddruk verlagend;
-En verminderde depressie en stress;
-Rustgevend voor de hersenen;

Premier Narendra modi, die samen met de VN yoga speciale aandacht wilde geven heeft een sessie geleid in Rajpath waar meer dan 37.000 yoga beoefenaars mee hebben gedaan. Internationale Yoga Dag is een stap richting spirituele bewustwording van de wereld.

Hier ziet u impressies van Internationale Yoga Dag