Actueel

Actueel

Hier vindt u nieuwswaardigheden die te maken hebben met het Hinduisme. Heeft u ook informatie wat hier zou passen? Mail dat ons via deze link.

 

De Nationale Week Zonder Vlees 2019

Deze week is de tweede keer dat de Nationale Week zonder Vlees wordt gehouden, welke een initiatief is van Isabel Boerdam, auteur van “De Hippe Vegetariër”. De nationale week zonder vlees loopt van 11 maart tot 17 maart 2019. Op Twitter stond #weekzondervlees meteen...

Lees meer

In Memoriam Pandit Balram Patandin

Pandit Patandin’s leven stond onder meer in het teken van het overdragen van kennis. Hij heeft verschillende boeken over het Hindoeisme geschreven, verzorgde religieuze programma’s via radio en televisie en begeleidde studenten bij het maken van scripties. Als Hindoe priester had hij de hoogste bevoegdheden in Hindi Sanskrit en Karamkand, hij bezat, de Rastra Basha Ratna, het hoogste diploma in Hindi en vanuit deze uitgebreide kennis verzorgde hij Hindi-, Sanskrit- en Karamkandlessen. Daarnaast gaf hij lezingen over het Hindoeisme en was hij aktief lid van verschillende priesterraden.

Lees meer

Internationale dag van Yoga 2018

De internationale dag van Yoga in Nederland 2018  was een groot succes. Het Museumplein in Amsterdam werd omgebouwd tot een yoga festijn waar honderden mensen, jong en oud konden meedoen aan verscheidene Yoga sessies en genieten van muziek van prominente Indiase artiesten.

Lees meer

De Nationale Week zonder Vlees

Deze week is de eerste keer dat de Nationale Week zonder Vlees wordt gehouden, welke een initiatief is van Isabel Boerdam, auteur van “De Hippe Vegetariër”. Dit initiatief loopt van 5 maart tot 11 maart 2018. Op Twitter stond #weekzondervlees meteen in de top tien van meest gebruikte termen en ook de landelijke media besteden er aandacht aan.

Lees meer

De derde Internationale Yoga Dag gevierd in Den Haag

Op 18 juni 2017 werd de derde Internationale Yogadag gehouden in het Atrium in Den Haag. Dit werd georganiseerd door de Indiase Ambassade in samenwerking met de gemeente van Den Haag. Onder leiding van de Indiase Ambassadeur in Nederland Vinu Rajamony. Er werd ook een...

Lees meer

4 en 5 Mei Herdenking – Een Hindoe Perspectief

Hindoes over de hele wereld kunnen relativeren met deze belangrijke dagen van Nederland. Hindoes hebben vele invasies en genocides moeten doorstaan. Het vechten om bestaansrecht, het recht voor behoud van religie en het behoud van vrijheden herinneren vele Hindoes heel goed. Het feit dat wij er zijn hebben wij te danken aan de opofferingen van miljoenen mensen voor ons. De mogelijkheid om te leren van de filosofische wijsheden die het Hindoeïsme biedt hebben wij te danken aan allen die alles hebben gedaan om het in leven te houden.

Lees meer

Hanuman op de postzegel van Laos

De regering van Laos heeft een postzegel uitgegeven waarop Hanuman Ji is afgebeeld.  De postzegel vertolkt het verhaal van Hanuman Ji die de zon wilde opeten.  Naast Laos hebben landen als Indonesië en Thailand ook al postzegels uitgegeven van Hanuman Ji.

Lees meer

Holi na de aanslagen in België

Nu de chaos in Brussel aan het luwen is en wij weten dat de aanslagen het leven van meer dan 30 mensen gekost heeft en nog bijna 200 mensen gewond zijn geraakt, moeten wij op deze ochtend van Holi de kans nemen om te reflecteren in plaats van te reageren.

Lees meer

Voor het eerst wordt Holi een nationaal erkende feestdag in Pakistan

Voor het eerst zal er in Pakistan Holi gevierd worden als nationaal erkende publieke feestdag. Ook Divali en Pasen hebben samen met Holi de status gekregen op dinsdag 15 maart 2016. De resolutie werd voorgesteld door wethouder Dr. Ramesh Kumar Vankwani en werd door de nationale assemblee van Pakistan geaccepteerd zonder tegenstand.

Lees meer

Irakese moslims leren Yoga

Een andere naam voor Sanatan Dharm is Yóg Dharm (Yoga Dharma), de principes die yoga ons leren zijn universeel en van toepassing op ieder mens. Dit is waarom yoga zo snel aan het spreiden is over de wereld. Irak is een land waar er nu oorlog is en waar er terrorist...

Lees meer

Hindoes de gelukkigste mensen in de UK

Volgens een studie gedaan door office of national satatistics (ONS) gedurende de laatste 4 jaar welke een aantal dagen geleden werd gepubliceerd zijn Hindoes in de Verenigde Koninkrijk van Engeland de meest gelukkige mensen

Lees meer

Ganesha’s Groene Tuin

Wie binnenkort naar Ierland gaat, moet zeker een bezoek doen aan het park “Victoria’s Way”. In dit bijna 9 hectare grote park staan er namelijk 9 beelden van Ganesh ji tezamen met vele andere mooie beelden. Ze zijn allemaal gemaakt in Mahabalipuram, India.

Lees meer

Wist je dat tenminste 20 Hindu godheden regelmatig vereerd worden in Japan?

Wist je dat tenminste 20 Hindu godheden regelmatig vereerd worden in Japan? Er zijn zelfs honderden schrijnen ter ere van alleen al de Godin Sarasvati in het land van de rijzende zon, naast ontelbare representaties van Lakshmi, Indra, Brahma, Ganesh, Garuda en andere godheden. Omdat de godheden via China aan Japan zijn geïntroduceerd, hebben ze Chinese namen in Japan.

Lees meer

Eenvoudige Puja’s steeds populairder

“Hindu traditie moedigt nooit kwistige uitgaven aan, aangezien Bhagvaan slechts devotie van mensen verwacht. Dat is de reden dat wij puja’s op een simpele manier uitvoeren om deze boodschap te verspreiden. De puja begint om 11 uur ’s ochtends en eindigt om 12 uur ’s middags zonder enige fanfare,” zegt Perla Aruna van het Kaushik Committee.

Lees meer

Recente Videos

Loading...

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief