Huizen van arme Hindoes vernietigd

Een groep van ongeveer 3000 mensen vielen Hindoe gezinnen en een mandir aan in de Comilla district van Bangladesh. Volgens bdnews24.comkwam het doordat op zondag 4 mei 2014 via luidsprekers werd omgeroepen dat twee Hindoe jongeren de moslim profeet Mohamed hadden beledigd.

Madrasa Leerlingen
Volgens de politie en omstanders waren het studenten en leraren van acht Madrasas (moslim koran scholen) uit de regio van Homna Upazilla die de Hindoes uit het dorp Baghsitarampur hebben aangevallen. In totaal treft deze aanval 28 Hindoe families. Zij werden in elkaar geslagen en beroofd. De meesten van hen zijn arme landbouwers en vissers. De Hindoe dorpelingen waren genoodzaakt te vluchten voor hun leven en zijn gaan schuilen in rijstvelden rondom het dorp.

De Madrasas riepen op om te rellen en er werden in de moskee pamfletten uitgedeeld dat twee Hindoe jongeren een beledigende uitspraak hebben gedaan op 27 april jongstleden.

Hoofdverdachte opgepakt
De politie heeft de hoofdverdachte van de Bagmara madrasa opgepakt in verband hiermee, maar degene die de aanval had geleid, Nazrul Islam, wordt nog steeds gezocht.

Geplande aanval
Dit blijkt een geplande aanval te zijn. Volgens rapporten werden er al 3 dagen eerder planningen gemaakt om de Hindoe dorpelingen aan te vallen. Nazrul Islam heeft haatzaaiiende  pamfletten verspreid om mensen uit moskeeën op te stoken en te motiveren de straat op te gaan.

Mandir
Naast dorpelingen in elkaar te slaan en naast het vernielen van hun huizen is ook hun Mandir vernield.

De Mandir die werd vernietigd door madrasa leerlingen

De Mandir die werd vernietigd door madrasa leerlingen

Bronnen: